Kalendarz
Strona Główna Szukaj Regulamin PW Kontakt Playerek Kalendarz
Polskie kosmetyki w UK

Poprzedni temat «» Następny temat
jedzenie miesieczniaka
Autor Wiadomość
Ola

Dzieci: coreczka
Znak zodiaku:
wodnik

pounds 186.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 00:33   jedzenie miesieczniaka

Dziewczyny moze wy mi podpowiecie. Mam mase pytan. Mam miesieczna coreczke, ktora prawie caly czas "wisi" przy cycku. Czy to normalne? ona nie je tylko wtedy, kiedy spi (a spi co 4 godziny).ja nic w domu zrobic nie moge,gotuje wieczorem, albo maz na nastepny dzien.kiedy to moze sie skonczyc? juz mysle nad sztucznym mlekiem i butla,bo to jest nie do wytrzymania, dodam, ze jak Laura spi, ja zasypiam razem z nia, bo nie mam sily na nic.

_Ewa_
God bless the Queen

Dzieci: Conny and Danny ;)
Znak zodiaku:
ryby

Nastrój:
milczacy

Pomogła: 5 razy

pounds 12686.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:41   

Ola, to normalne! po prorodzie tez jesteś zmęczona, mleko dopiero się zmienia, dzidzia się przestawia. po 4tym miesiącu zaczniesz wprowadzać dodatkowe jedzonko ( niby na piersi później, ale z doświadczenia wiem, ze głodomorki szybko chcą :D ) to też będzie łatwiej. niby najzdrowsze jest karmienie piersią przez pierwsze półrocze, więc jak masz okazję i możliwość, to kontynuuj. jak chcesz butlę - licz się z tym, ze może Ci się odstawić od cycka. A i mieszanki najtańsze nie są. TO DOPIERO 1SZY MIESIĄC, nie panikuj. potem będzie tylko lepiej.

jak ja swoje ssaki karmiłam, to siedzieli na cycku non stop prawie i w nocy też. jak już przyzwyczaisz się do tego rytmu, zorganizujesz sobie dzień. butla nie jest recepta na to, ze dziecko nie będzie domagalo się kontaktu z Tobą, albo chcialo się poprzytulać. nawet jak karmisz sztucznie jesteś zmęczona i masz malo czasu na robotę w domu w pierwszym okresie

powodzenia!

Justyś
super mamcia ;)

Dzieci: Alex i Olivia
Znak zodiaku:
panna

Nastrój:
zakrecony

Pomogła: 9 razy

pounds 25362.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:46   

to wiszenie na cycu to chyba norma :) dlatego ja zrezygnowalam szybko z karmienia piersia i przeszlam na butle.

Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:
baran

Nastrój:
kosmos

Pomogła: 23 razy

pounds 130854.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:57   

Ola! ja karmilam synka przez 4 miesiace, pozniej sam zrezygnowal, z dnia na dzien... no i zaczelo sie sztuczne mleczko....
wydaje mi sie, ze musicie sie przyzwyczaic do nowej sytuacji, do wszystkiego....
powodzenia i nie poddawaj sie latwo!!

Zdrowy rozsądek, to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Piszę poprawnie po polsku.

Gość super ze jestes z nami :bravos: :bravos:

Ola

Dzieci: coreczka
Znak zodiaku:
wodnik

pounds 186.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 13:54   

dzieki dziewczyny.Moze sprobuje jeszcze troche odczekac i jezeli sie nie zmieni to biore sie za butle. :mleczko:
ps. ale fajne emotki macie :love: :love: :jupi:

rubin

Dzieci: 1
Znak zodiaku:
lew

Pomogła: 8 razy

pounds 25730.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 14:00   

Ola,karm małą tak jak ci wygodnie,butelka to nic złego wg. mnie lepsza kontrola tego czy dzidziuś sie najada ( zawsze jeszcze możesz odciągać do niej swoje mleko ;) )

anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:
baran

Pomogła: 24 razy

pounds 37339.00
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 17:27   

Mój też tak wisiał, przetrwałam kryzys laktacyjny trzeciego, szóstego tygodnia i trzeciego miesiąca, potem przy kolejnym kryzysie laktacyjnym odstawiłam gryzonia, kolejne dziecko tez odstawię ok 5 miesiąca życia.

[/url]
http://raaria.wrzuta.pl/a...ka_dla_michalka

Apel Twojego dziecka wg J Korczaka
http://www.zdrowaplaneta....a-korczaka.html

http://demotywatory.pl/24...iesz-co-to-duma

Piszę poprawnie po polsku.

mangusta

Dzieci: dwójka
Znak zodiaku:
rak

Pomogła: 1 raz

pounds 17825.00
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:48   

Ola, ja miałam ten sam problem, nie miałam czasu ziewnąć, od piersi nie odchodził ale jakoś wytrzymałam, kryzys laktacyjny też, na butlę nie przestawiłam a wręcz do tej pory karmię moim mlekiem piersią. ale myślę że nie koniecznie córcia musi być głodomorkiem, może potrzebować twojej bliskości, i weź pod uwagę fakt iż lato mamy i tak samo jak nam się pić chce w upalne dni, tak samo mała może być spragniona. powodzenia w podjęciu decyzji takiej która będzie cię satysfakcjonować :)

*Każda desperatka, która boi się, że ją facet zostawi dla innej, obgaduje przy nim inne.

*Mądremu łatwiej zniżyć się do poziomu głupiego, niż głupiemu dorównać mądremu.

Gość spoko jesteś :ok: :sztama:

Misiaa

Dzieci: 1
Znak zodiaku:
wodnik

pounds 386.00
Wysłany: Czw 09 Cze, 2011 16:15   

Ja karmię już 1 miesiąc 3 tygodnie i 4 dni :jupi: Emilcia je waży już 4230 ;) i ma 58 cm :hihi: daje jej koperek jak kupki zrobić nie może. Mam tylko problem bo z lewej piersi nie leci mi mleko kropelki i emilka nie chce tego cycka ma odruch wymiotny a prawego wcina jak głupia najada się np dziś zjadła o 12 i do tej pory śpi.

Odpowiedz do tematu