|
 |
|  |
|
|
jedzenie miesieczniaka |
| Autor |
Wiadomość |
Ola

Dzieci: coreczka
Znak zodiaku:

pounds 186.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 00:33 jedzenie miesieczniaka
|
|
|
| Dziewczyny moze wy mi podpowiecie. Mam mase pytan. Mam miesieczna coreczke, ktora prawie caly czas "wisi" przy cycku. Czy to normalne? ona nie je tylko wtedy, kiedy spi (a spi co 4 godziny).ja nic w domu zrobic nie moge,gotuje wieczorem, albo maz na nastepny dzien.kiedy to moze sie skonczyc? juz mysle nad sztucznym mlekiem i butla,bo to jest nie do wytrzymania, dodam, ze jak Laura spi, ja zasypiam razem z nia, bo nie mam sily na nic. |
|
|
|
|
_Ewa_
God bless the Queen

Dzieci: Conny and Danny ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 03 Cze 2010 Posty: 2355 Skąd: uk
pounds 12686.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:41
|
|
|
Ola, to normalne! po prorodzie tez jesteś zmęczona, mleko dopiero się zmienia, dzidzia się przestawia. po 4tym miesiącu zaczniesz wprowadzać dodatkowe jedzonko ( niby na piersi później, ale z doświadczenia wiem, ze głodomorki szybko chcą ) to też będzie łatwiej. niby najzdrowsze jest karmienie piersią przez pierwsze półrocze, więc jak masz okazję i możliwość, to kontynuuj. jak chcesz butlę - licz się z tym, ze może Ci się odstawić od cycka. A i mieszanki najtańsze nie są. TO DOPIERO 1SZY MIESIĄC, nie panikuj. potem będzie tylko lepiej.
jak ja swoje ssaki karmiłam, to siedzieli na cycku non stop prawie i w nocy też. jak już przyzwyczaisz się do tego rytmu, zorganizujesz sobie dzień. butla nie jest recepta na to, ze dziecko nie będzie domagalo się kontaktu z Tobą, albo chcialo się poprzytulać. nawet jak karmisz sztucznie jesteś zmęczona i masz malo czasu na robotę w domu w pierwszym okresie
powodzenia! |
_________________ ...Boże, użycz mi pogody ducha, abym pogodził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.. |
|
|
|
|
Justyś
super mamcia ;)

Dzieci: Alex i Olivia
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 9 razy Wiek: 32 Dołączyła: 25 Lut 2009 Posty: 6955 Skąd: Leyland
pounds 25362.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:46
|
|
|
to wiszenie na cycu to chyba norma dlatego ja zrezygnowalam szybko z karmienia piersia i przeszlam na butle. |

|
|
|
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16942 Skąd: Londyn
pounds 130854.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 09:57
|
|
|
Ola! ja karmilam synka przez 4 miesiace, pozniej sam zrezygnowal, z dnia na dzien... no i zaczelo sie sztuczne mleczko....
wydaje mi sie, ze musicie sie przyzwyczaic do nowej sytuacji, do wszystkiego....
powodzenia i nie poddawaj sie latwo!! |
|
|
|
|
Ola

Dzieci: coreczka
Znak zodiaku:

pounds 186.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 13:54
|
|
|
dzieki dziewczyny.Moze sprobuje jeszcze troche odczekac i jezeli sie nie zmieni to biore sie za butle.
ps. ale fajne emotki macie |
|
|
|
|
rubin

Dzieci: 1
Znak zodiaku:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 07 Mar 2009 Posty: 4562 Skąd: Londyn
pounds 25730.00
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 14:00
|
|
|
Ola,karm małą tak jak ci wygodnie,butelka to nic złego wg. mnie lepsza kontrola tego czy dzidziuś sie najada ( zawsze jeszcze możesz odciągać do niej swoje mleko ) |

|
|
|
|
|
anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:

Pomogła: 24 razy Wiek: 31 Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 7108 Skąd: Notts
pounds 37339.00
|
|
|
|
|
mangusta

Dzieci: dwójka
Znak zodiaku:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Lut 2009 Posty: 3160 Skąd: uk
pounds 17825.00
|
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:48
|
|
|
Ola, ja miałam ten sam problem, nie miałam czasu ziewnąć, od piersi nie odchodził ale jakoś wytrzymałam, kryzys laktacyjny też, na butlę nie przestawiłam a wręcz do tej pory karmię moim mlekiem piersią. ale myślę że nie koniecznie córcia musi być głodomorkiem, może potrzebować twojej bliskości, i weź pod uwagę fakt iż lato mamy i tak samo jak nam się pić chce w upalne dni, tak samo mała może być spragniona. powodzenia w podjęciu decyzji takiej która będzie cię satysfakcjonować |
*Mądremu łatwiej zniżyć się do poziomu głupiego, niż głupiemu dorównać mądremu.
Gość spoko jesteś
 |
|
|
|
|
Misiaa

Dzieci: 1
Znak zodiaku:

pounds 386.00
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2011 16:15
|
|
|
Ja karmię już 1 miesiąc 3 tygodnie i 4 dni Emilcia je waży już 4230 i ma 58 cm daje jej koperek jak kupki zrobić nie może. Mam tylko problem bo z lewej piersi nie leci mi mleko kropelki i emilka nie chce tego cycka ma odruch wymiotny a prawego wcina jak głupia najada się np dziś zjadła o 12 i do tej pory śpi. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Template created by Minique
Copyright © 2009-2010 by mymamy.co.uk
|
|
 |
|
 |
|
|